Taquinho Apartment / Lez Arquitetura

first_img Project Team:Marianna ResendeCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Júlia TótoliRecommended ProductsPartitionsFlorenseDividing Doors – PrismaPartitionsSky-FrameGlass Balustrade System – LitefrontWoodLunawoodThermowood FacadesSofasFlexformSofa – Victor LargeText description provided by the architects. The owners of the “Taquinho Apartment” love Brasilia and found an excellent apartment in one of the first superblocks built in the modernist city. With an original wooden parquet floor, large windows and generous ceilings, the apartment had imminent potential, but needed a good renovation with reorganization of the flows and room divisions to accommodate the new family needs. As they often receive visits, the residents needed a large social area that would fit family and friends together. The starting point was the integration of the living room with the dining room and kitchen by demolishing the main wall, transforming the whole area into one space.Save this picture!© Júlia TótoliSave this picture!PlanSave this picture!© Júlia TótoliThe granite countertop allows communication between rooms and meets the family’s dynamics. The central countertop supports the suspended bench finished with blue hydraulic tiles that serves as a seat for the dining table, designed to fit up to 12 people. The laundry was relocated as well and allowed the kitchen to grow even more. The Brazilian northeastern culture was also considered in the project. We seek to create relationships between these different regions through finishings, decoration items and furniture. We prioritized artisanal and natural materials, creating a cozy “house” atmosphere  inside an apartment.Save this picture!© Júlia TótoliExposed concrete benches were executed during the reconstruction, both in the living room and in the toilet, which received a purple “açaí” color painting that contrasts with the black, gray and white floor. The existing slab was treated and received a concrete finish to be a characteristic element of the project, contrasting with the walls that are mostly covered with white elements such as crude texture, brick and painting. The original parquet floor was revitalized, bringing warmth to the space.Save this picture!© Júlia TótoliSave this picture!© Júlia TótoliThe children’s room was designed to serve several functions. We designed the bunk bed with lateral access through the stairs or through the climbing wall. The upper closure was made with manually braided ropes. Next to the bed is a chest for toys and a cocoon swing. A colorful mural tells a story and brings the theme of the city in a playful and fun way. During the briefing, the owners asked us to add the feeling of resort to the apartment, with spaces to stretch out on a hammock and relax at the end of a day. We also conducted this request for the master suite, which originally housed a large, dysfunctional bathroom. We reduced the bathroom and inserted a large closet with a mirror wall to reflect the exterior landscape.Save this picture!© Júlia TótoliThe windows open to the treetops view. This feeling inspired us to enrich this relationship with the vegetation. So, plants were located in every room possible and helped make the apartment relaxing, light and welcoming.Save this picture!© Júlia TótoliSave this picture!© Júlia TótoliProject gallerySee allShow lessCall for Submissions: Interiors of Isolation BookCall for SubmissionsRe-think Dupont Circle Design CompetitionBuilt Projects & MasterplansProject locationAddress:Brasilia – Distrito Federal, BrazilLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946385/taquinho-apartment-lez-arquitetura Clipboard Apartments 2020 “COPY” Taquinho Apartment / Lez ArquiteturaSave this projectSaveTaquinho Apartment / Lez Arquitetura Projects Lead Architect: Taquinho Apartment / Lez Arquitetura Area:  1248 ft² Year Completion year of this architecture project Gabriella Chiarelli Year:  Architects: Lez Arquitetura Area Area of this architecture project Photographs:  Júlia Tótoli Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Acaiá Estudio, Carbono Design, Coral Tintas, Eliane Revestimentos, Galpão SIA, Ladrilharia, Marcos de Sertânia, Perron Ramos, Portinari CopyAbout this officeLez ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsBrasiliaBrazilPublished on August 27, 2020Cite: “Taquinho Apartment / Lez Arquitetura” [Apartamento Taquinho / Lez Arquitetura] 27 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily CopyApartments, Renovation, Apartment Interiors•Brazil Save this picture!© Júlia Tótoli+ 30Curated by Matheus Pereira Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946385/taquinho-apartment-lez-arquitetura Clipboard “COPY” Brazillast_img read more

READ MORE