Courtyard House of Stone / Studio 4e

first_imgArchDaily Projects Architects: Studio 4e Area Area of this architecture project CopyAbout this officeStudio 4eOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesItalyPublished on December 03, 2017Cite: “Courtyard House of Stone / Studio 4e” 03 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2017 “COPY” Manufacturers: Antonio Lupi, Delta Light, EXENIA, Florim, Lithos Design, Luciferos, Covering Chile, De Carlo, VMZINCSave this picture!© Angelo GelosoRecommended ProductsDoorspanoramah!®ah! PivotEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. Nature and the relationship to the landscape play a fundamental role in this work. The architects have combined a rigorous, rational approach to the project with the expressive freedom typical of organic architecture, enhancing the relationship between inside and outside through a careful dialogue with the pre-existing environmental context.Save this picture!© Angelo GelosoStarting from an existing structure built in the 1980s, which was never completed and ultimately abandoned, the architects have worked by subtraction, eliminating non-significant architectural parts and restoring the building to its essential components, enhancing the plastic and spatial qualities of the existing building. The spaces have been completely reconfigured according to the needs of the new owners, defining a new architectural image starting from the search for a refined visual balance between opacity and transparency, which is clearly shown in the dynamic asymmetry of the new facades.Save this picture!Sections / West ElevationThe house is divided into two different levels. The ground floor contains the living area and a cosy guest room, and the first floor is a living space made up of a landing, bedrooms, and two large terraces. The interior spaces are notable for their extraordinary natural brightness. The living environment on the ground floor, illuminated by a long wall made of large sliding glass doors, ensures continuity between the interior space of the house and the portico, which in summer becomes the natural continuation of the living area.Save this picture!© Angelo GelosoProject gallerySee allShow lessPeep Through the Wondrous Windows of the Tours Aillaud in This Colorful Photo SeriesArchitecture NewsRooftop Sauna in London / Aalto University – School of Arts, Design and ArchitectureSelected Projects Share Courtyard House of Stone / Studio 4e “COPY” Houses Year: center_img Photographs:  Angelo Geloso Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Angelo Geloso+ 25 Share CopyHouses•Italy Italy Courtyard House of Stone / Studio 4eSave this projectSaveCourtyard House of Stone / Studio 4e ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884600/courtyard-house-of-stone-studio-4e Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884600/courtyard-house-of-stone-studio-4e Clipboardlast_img read more

READ MORE