Cloud House / Akin Atelier

first_imgArchDaily Houses “COPY” Year:  Area:  196 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Murray Fredericks Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2018 CopyHouses•Bondi Beach, Australia Australia Architects: Akin Atelier Area Area of this architecture project Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916278/cloud-house-akin-atelier Clipboard CopyAbout this officeAkin AtelierOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBondi BeachAustraliaPublished on May 05, 2019Cite: “Cloud House / Akin Atelier” 05 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?云屋 / Akin Atelier是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Cloud House / Akin Atelier ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916278/cloud-house-akin-atelier Clipboard Cloud House / Akin AtelierSave this projectSaveCloud House / Akin Atelier Save this picture!© Murray Fredericks+ 20Curated by Paula Pintos Share Products used in this ProjectWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingRenders / 3D AnimationGRAPHISOFTVirtual Building Software – Archicad 22Landscape:Dangar Barin SmithDesign Team:Kelvin Ho, Georgia McGrowan, Linda TjaturonoCity:Bondi BeachCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Murray FredericksText description provided by the architects. Cloud House is a private home located at Bondi Beach. The concept maximises the opportunity for light to interact with the surfaces of the house like the facets of a cloud. Two interconnected volumes are pierced by a central courtyard and selected apertures, establishing a play on air and light.Save this picture!© Murray FredericksSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Murray FredericksThe home is designed as two structures interconnected by the internal courtyard on the ground level, and the open walkway on the upper level. The rectilinear volumes are punctured with apertures that address both programme and context, each providing a different play on light. The planning of the house is split between flexible living spaces at ground floor, and private bedrooms and secondary living at the upper floor; the levels connected with circulation that flanks the central courtyard.Save this picture!© Murray FredericksInside the house, the rectilinear geometry of the exterior is softened through a rhythm of subtle curves in the interior elements; a pivoting round window; a curved concrete plinth, and custom joinery which tapers flush into the wall. A restrained colour palette of warm timber, whites and greys fosters a connection with the coastal context of Bondi, whilst wall finishes such as lightly bagged brick capture changing light throughout the day.Save this picture!© Murray FredericksThe north-east orientation of the site informed a building massing that pulls light deeper into slender site. From the street the first-floor volume cantilevers over the paved carport, engaging with the Bondi streetscape through selected, yet playful, apertures. It creates a buffer to the house beyond, where the key living spaces are privately positioned and anchored between the internal courtyard and rear landscaped garden.  The eastern façade contains openings which capture the morning sun, filtered with sliding timber screens for privacy from adjacent neighbours.Save this picture!© Murray FredericksLandscaping was integral to the design from conception and collaboration with Dangar Barin Smith allowed for outdoor spaces such as the rear garden, outdoor shower and timber courtyard to be seamlessly integrated throughout the ground-floor, while a planter bed softens the edge of the Master Bedroom at the first floor. The project was one of simplicity and was realised through a combination of rigorous design detail and the craftsmanship of the building team. Collaborations with specialised contractors saw the realisation of bespoke elements such as a curved concrete plinth, pivoting circular steel window, and operable timber privacy screens.Save this picture!© Murray FredericksProject gallerySee allShow lessYuanGu Restaurant / WUXU Architectural DesignSelected ProjectsValparaíso Cultural Park / HLPSSelected Projects Share Manufacturers: GRAPHISOFT, Vitrocsa, Dulux, Eco Outdoor, Interia, Lysaght, Nash Timbers, Granite Marble Works, Robert Plumb Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Projects “COPY”last_img read more

READ MORE