Stay_Soar Housing / studio_suspicion

first_img Construction: Manufacturers: LG System Window, Robert McNeel & Associates Area:  286 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927002/stay-soar-housing-studio-suspicion Clipboard Photographs Year:  Sooyoung Cho, Taesang Park “COPY” CopyAbout this officestudio_suspicionOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsSeocho-guOn FacebookSouth KoreaPublished on October 23, 2019Cite: “Stay_Soar Housing / studio_suspicion” 22 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?小≠挤,首尔集合住宅‘素璱集’ / 秀相建筑是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyApartments•Seocho-gu, South Korea “COPY” Save this picture!© Edward R. Jr.+ 55Curated by Paula Pintos Share Stay_Soar Housing / studio_suspicionSave this projectSaveStay_Soar Housing / studio_suspicion Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927002/stay-soar-housing-studio-suspicion Clipboard Ileap const. Projects Apartments Photographs:  Edward R. Jr. Manufacturers Brands with products used in this architecture project Stay_Soar Housing / studio_suspicion Architects: studio_suspicion Area Area of this architecture project 2019 Engineering:Noori structural engineeringCity:Seocho-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Edward R. Jr.Recommended ProductsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Stay_Soar is a multi-family housing project in Yangjaecheon Cafe Street. A total of 13 units were arranged in this volume of 286.81m2, including 12 residential units and one retail on the first floor. This was possible because the area of common use space in a typical floor plan was reduced to a minimum by incorporating the skip floor layout. We tried to reveal the skip floor structure to the outside through the outline of the mass and the arrangement of the windows. An important element that determines the impression of this building is the movement in the border where the upper part covered with white shell meets with the lower part exposed with the frame structure. This is also the result of moving along the building components of the skip floor.Save this picture!© Edward R. Jr.Since most of the outer walls, including the inclined wall, were planned with white stucco finish, it was important to have a countermeasure against contamination. The construction was completed even incorporating details that are not commonly used. In addition, we even had the opportunity to sufficiently inspect the actual performance of the finishing because the construction extended over a period of fine dust and rainy season continuing back-to-back. The stairs on the 4th and the 5th floors jut out from the middle of the white shell and are finished in exposed concrete like the lower floor. The floor of the staircase and the corridor is finished in a beige color resin bonded surfacing systems.Save this picture!© Edward R. Jr.Save this picture!First Floor PlanSave this picture!© Edward R. Jr.Since the staircase is located outside, we chose this non-skid landscaping paver. People will read a flow of line through this nimble appearance of yellow staircases crossing between the achromatic mass. Instead of having a stairway that is to be passed and overcome in a hurry, we tried to create a small living room and front yard out of a stairway where wind and light permeate. Considering the importance of security in an apartment house, a lock was installed on the main entrance to the building, in addition, having a lock installed on the front door of each unit. The structures on the first floor also contribute to security in a natural way without a fence. They are finished with wires and a see-through gate, providing the balance of openness and security necessary on the first floor.Save this picture!© Edward R. Jr.The area of the respective unit is small, but we have carefully arranged the layout of the bathroom, utility room, furniture, socket and so on in order to accommodate various lifestyles. We also made sure there is individuality in each unit by incorporating different window locations for each unit. Unit 402 shows how the skip floor layout is realized internally. Unit 501, which is connected to the attic, features the largest sense of space among all the units and thus is used by the building owner as of the master bedroom cluster. Units 502, 202, and 203 have openings that are more spacious compared to other units thanks to the windows installed on corners.Save this picture!© Edward R. Jr.Save this picture!Section 1Save this picture!© Edward R. Jr.For the rest of the units with ordinary windows, we complemented spaciousness with larger built-in storage space and walls. Tenants will be able to shop for a residency according to their preference while considering different options of window, storage, openness, and coziness. In order to properly construct a building, it is important that all professionals involved in the product do their jobs the right way. In the case of Stay_Soar, we are not in the position to judge whether the architect did everything the right way. But we can say for sure that the contractor did a great job. The contractor demonstrated a profound understanding of what the drawings demand. Most of the undecided details were completed by the contractor, who also filled in the blanks appropriately at the time. The collaboration process with the competent and dedicated contractor was reassuring and reliable beyond words.Save this picture!© Edward R. Jr.Project gallerySee allShow lessBright & Bay Food / BENJAI Architectural DesignSelected ProjectsCompact House in Kuramae / Kawakubo Tomoyasu Architects & AssociatesSelected ProjectsProject locationAddress:Yangjae-dong, Seocho-gu, Seoul, South KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ArchDaily South Korealast_img read more

READ MORE